Kursus Penyembelihan Teori & Praktikal

16 September 2015, bertempat di dewan seminar masjid at taqwa telah berlangsung Kursus Penyembelihan Teori & Praktikal. Ustaz Rosli Othman telah sudi menjadi penceramah dan fasilitaor bagi kursus tersebut. Peserta yang terdiri dari golongan remaja, dewasa dan wanita sangat teruja dan menghayati segala titipan ilmu yang telah disampaikan. Praktikal menyembelih juga dilaksanakan.

sembelih1

sembelih3 sembelih4 sembelih5 sembelih6
sembelih2

 

Tip & Panduan Untuk Pelajar IPT

27.8.2015,

“Panjangkan masa” Itulah sebahagian besar komen di borang soal selidik .Bengkel How an average student score A at university?.Bengkel anjuran Biro Muslimat Masjid At Taqwa telah berjaya mengumpul 36orang pelajar ipt dalam dan luar negara. .Antara bidang yang bakal dan sedang mereka terokai ialah sains,law , perubatan,farmasi,pergigian,sains akuatik,kejuruteraan ,seni bina dll. Sasaran asal program untuk bakal pelajar ipt lepasan Matrik,asasi,Stam dan Stpm telah juga membuka peluang kepada pelajar semester 2,3 dan 4 yang ingin mengubah strategi belajar dan membaiki Cgpa mereka. Bengkel ini dikendali oleh bekas pensyarah kanan Uitm P.Pinang mantan Prof.Madya Muhammad Abd Razak.Berpengalaman 32 tahun mengajar bidang kejuruteraan mekanikal (thermodynamic). Pengerusi Qaryah Tuan Hj Ir Zakiyuddin Abd.Rahmah turut mengambil peluang menitipkan berbagai nasihat untuk peserta bengkel .Program tamat hampir jam 1.00 petang. Pihak penganjor memohon maaf di atas sebarang kekurangan dan berdoa agar Allah memudahkan urusan semasa pergi dan pulang serta seterusnya mengingatkan para pelajar jika mereka malas belajar ingatlah ada orang yang berkerja keras untuk mereka, sentiasa menadah tangan berdoa untuk mereka dan mereka juga ada mimpi yang perlu menjadi kenyataan. Syabas untuk peserta yang datang muga sedikit perkongsian ilmu dan pengalaman itu akan menyemarakkan lagi semangat untuk berjaya dengan cemerlang.

mat2mat3mat4mat1

Ceramah Perdana Isu Remaja “Dimana Silapnya?”

21.Ogos.2015, Program Ceramah Perdana anjuran bersama Pejabat Agama Daerah K.Batas Dan Biro Muslimat Masjid Masjid At-Taqwa. Ceramah disampaikan oleh Ustaz Hanafiah Abdul Malik (Penalis Tanyalah Ustaz TV9) dan Perasmian Oleh PTA PADKB Ustaz Salehuddin Sulaiman. Lebih 100 orang menyertai yang adakan diBilik Seminar Masjid At-Taqwa.

isu remaja1

isu remaja3isu remaja2

Program Add Math Imersions 3 SMKA Dan Masjid Attaqwa

22 Ogos 2015, 

Searamai 80 orang pelajar terpilih menyertai prograng ini SMKA Al-Irsyad, Al
Mashoor Lelaki & Perempuan bersama Masjid At-Taqwa. Ustaz Rosli Othman mewakili Masjid At- Taqwa , Ustaz Abdul Halim Al-Irsyad & Ustaz Abdul Razak Al-Mashoor menandatangi kerjasama .Program ini sebagai persediaan menghadapi peperiksaan SPM nanti.

maths5 maths4 maths3 maths2 maths1