Sekitar Program Islamic fest

Tahniah dan syabas kepada semua AJK dan orang perseorangan yang berjaya menjayakan Program Islamic Fest At Taqwa yang telah berlangsung pada 21 dan 22 Mei 2016. Berikut adalah gambar-gambar yang berkaitan dengannya.

Pentas utama

Pentas utama

 

Tukar minyak hitam percuma

Tukar minyak hitam percuma

Kain pelikat football

Kain pelikat football

scuppa duba

scuppa duba

Kereta kuda

Kereta kuda

Potong kek Safiey llias

Potong kek Safiey llias

Ustaz Hanafiah Malik

Ustaz Hanafiah Malik

Qasidah

Qasidah

Safiey llias

Safiey llias

memanah

memanah

Forum Perdana

Forum Perdana

Bicara Hijrah

JUMAAT 6.5.2016……….Penghijrahan Insan Pilihan Allah. Ustaz Shukri (Ustaz Sakaratulmaut) dari peminat tegar black metal dan muzik trash , Abang Long Fadzil (Singapore) bertatoo sebahagian badan terlibat dengan kumpulan gangster dan Ustaz Mohhd Syazwan Menon dari seorang beragama Hindu . Semua mereka kini telah hijrah dan ingin menyampaikan Islam kepada Islam dan bukan Islam. Kehadiran jemaah yang ramai termasuk para remaja semoga memberi inspirasi dan semangat untuk lebih mendekat Allah. Tahniah Biro Belia Dan Sukan yang menganjurkan program malam ini.

bicara4bicara2bicara1

 

Tabung SRIAT

SELASA 3.5.2016…….Warga Qaryah TBI, Jemaah dan dermawan sekelian mari kita bertekad untuk merealisasikan hasrat Jawatankuasa Pembangunan Projek Tambahan Sekolah Rendah Islam At-Taqwa, Taman Bertam Indah (SRIAT) bagi membina 6 buah bilik darjah, bilik guru, pejabat dan tandas bagi menampung keperluan semasa dan akan datang untuk keselesaan para guru dan pelajar . Projek yang dianggarkan berharga RM700,000.00 amat memerlukan sokongan dan sumbangan daripada tuan puan semua . Sila salurkan sumbangan anda melalui tabung dimasjid atau melalui akaun BIMB Akaun Bank Islam. 07043011027908 Sek Ren Islam At-Taqwa. Semoga sumbangan anda mendapat ganjaran pahala berlipat ganda daripada Allah . Terima kasih kepada Ustaz Nazeer Abdul Hamid Penolong Pengarah Bahagian Pendidikan yang memberi taklimat tentang KAFA di Pulau Pinang dan Pengerusi Qaryah Dato’ Ir Ahmad Zakiyuddin Abdul Rahman yang melancar Tabung Dana Projek Tambahan SRIAT.

sriat3 sriat2 sriat1